آموزش افزونه yoast seo | افزونه Yoast SEO قدرتمندترین افزونه برای سئوی سایت وردپرس است. با افزونه یواست می توانید اصول سئوی داخلی صفحات خود را بررسی کرده و در صورت لزوم آنها را بهبود دهید تا سایت شما بتواند به نتایج بالایی در موتورهای جستجو به ویژه گوگل دست یابد. در گذشته در مطلبی افزونه نسخه حرفه ای این افزونه سئو yoast seo premium فارسی را در میهن اسکریپت منتشر کردیم.
نحوه کار با افزونه Yoast SEO آسان است و شما میتوانید به راحتی مطلب خودتان را با استفاده از این افزونه بهینه سازی کنید. اما بهتر هست بدانیم چطور باید این افزونه را تنظیم کنید تا بهترین سئوی ممکن را برای شما به ارمغان بیاورد.
آموزش افزونه yoast seo
ابتدا افزونه yoast seo را از میهن اسکریپت دریافت کرده و نصب و فعال سازی کنید.
پس از نصب افزونه سئو وردپرس و فعالسازی آن منوی جدیدی با نام “سئو” به بخش پیشخوان وردپرس اضافه میشود. روی آن کلیک کنید تا صفحه تنظیمات این افزونه را مشاهده کنید.
اما مشاهده خواهید کرد که گزینههای افزونه سئو وردپرس بصورت کامل نمایش داده نمی شود. چاره کار چیست؟
نگران نباشید! برای حل این مشکل باید ابتدا بر روی گزینه پیشخوان کلیک کنید و در صفحه باز شده به تب قابلیت ها بروید. سپس تنظیم مربوط به “تنظیمات پیشرفته برگه” را فعال کرده و تغییرات را ذخیره کنید تا سایر گزینه های افزونه yoast seo نیز برای شما به نمایش داده شود.
هم اکنون می توانید همه گزینه های افزونه yoast را مشاهده کنید.
اکنون تک تک این بخش ها را بررسی می کنیم.
آموزش سئوی وردپرس با افزونه yoast seo
۱٫ پیشخوان
در پیشخوان می بایست تنظیمات کلی را برای سئوی وردپرس صفحات سایتتان انجام دهید.
به سربرگ اطلاعات شرکت بروید. در این سربرگ میتوانید برخی اطلاعات هویتی سایت وارد کنید. نام وبسایت ، نام جایگزین سایت به انگلیسی را وارد کرده و انتخاب کنید شخص هستید یا شرکت. اگر اگر شرکت هستید میتوانید نام شرکت و نماد یا لوگو خودتان را قرار دهید.
پس از ذخیره تغییرات، به سربرگ ایزار وبمستر بروید. در این قسمت بمی بایست شناسه یا کدهای متا مربوط به الکسا، بینگ و… سایت خود را وارد کنید. به عنوان مثال در دومین فیلد ، یعنی Google Search Consle باید کد وریفای گوگل وبمستر سایت وردپرس خود را وارد کنید.
۲٫ عنوان ها و متاها
یکی از مهمترین بخشهای افزونه Yoast SEO این قسمت است.
اولین گزینه”اجبار به بازنویسی عنوان ها” را روی Disable تنظیم کنید ( نکته: هنگامی که روی Disable قرار داده شود به این معنی است که این گزینه فعال است .این کار را به علت مشکل راست به چپ بودن افزونه در زبان فارسی باید انجام دهید. )
در سربرگ عمومی میتوانید “جدا کننده” عبارات را مشخص کنید که مناسب ترین گزینه ” – ” است.
اکنون وارد سربرگ خانه شوید.
همانطور که از نام این سربرگ مشخص است، این بخش تنظیمات مربوط به صفحه اصلی سایت وردپرس شما است. در این تب می توانید عنوان قالب سایت خود را تعیین کنید که به چه صورت باشد. در اینجا عنوان قالب ، توضیحات داده و کلمات کلیدی را داریم.
اگر فیلد کلمات کلیدی فعال نیست. وارد سربرگ “دیگر” شده و گزینه ( آیا میخواهید از برچسب متای کلمات کلیدی (meta keywords) استفاده کنید؟ ) را روی disable قرار دهید تا کلمات کلیدی نمایش داده شود.
عنوان ها و متاها افزونه Yoast Seo
در بخش عنوان قالب یک عنوان اصلی برای سایتتان انتخاب کنید. یک عنوان ۷۰ کارکتری برای وبسایت خود وارد کنید. این عنوان میتواند ترکیبی از نام سایت شما و مثلا یک شعار یا یک توضیح کوتاه باشد. مثال : میهن اسکریپت – مرجع دانلود اسکریپت
در بخش توضیحات، یک سری توضیحات بین ۱۲۰ تا ۱۵۶ کاراکتری وارد کنید.
در بخش کلمات کلیدی متا ، کلید واژه های اصلی موضوع اصلی سایت شما را در بر میگیرند را وارد کنید. بین ۳ تا ۶ کلمه کلیدی وارد کنید و آنها را با , از هم جدا کنید.
اکنون به سربرگ گونه های فرسته یا همان نوشته ها وارد شوید.
در بخش عنوان قالب عبارت %%title%% را وارد کنید.
در بخش قالب توضیحات داده عبارت %%except%% باید وارد شود.
و در بخش کلمات کلیدی متا عبارت %%tags%% را وارد کنید.
بخش برگه ها نیازی به تنظیمات ندارند و بهتر است مستقیما تنظیمات سئو برای هر برگه را انجام دهید.
وارد سربرگ طبقه بندی شوید.
عنوان قالب: این مورد را عبارت %%term_title%% وارد کنید.
در بخش توضیحات متا چیزی وارد نکنید و در بخش کلمات کلیدی عبارت %%term_title%% را مجددا وارد کنید.
این تنظیمات را برای دسته ها و برای برچسب ها هم اعمال کنید.
پس از انجام تنطیمات، به سربرگ بایگانی بروید:
در سربرگ بایگانی آرشیو نویسندگان و آرشیو date based را روی disabled تنظیم کنید.
۳٫ اجتماعی
در این بخش باید نشانی شبکه های اجتماعی مختلف خودتان را تایپ کنید. بدین ترتیب متای آنها به کد نویسی سایت شما اضافه می شود و صفحات اجتماعی شما برای گوگل و سایر موتورهای جستجو قابل شناسایی هستند.
توجه: در قسمت توییتر فقط نام کاربری را وارد کنید.
۴٫ نقشه های XML سایت
در این بخش باید گزینه XML sitemap functionality را فعال کنید تا نقشه سایت شما فعال شود. سپس روی ذخیره تنظیمات کلیک کنید.
سپس در سربرگ سایت مپ کاربر شده و این مورد را disable کنید.
در بخش پیشرفته می توانید تنظیمات خاصی را داشته باشید که در اکثر موارد نیاز نمی شود اما با پیشرفت سایت وردپرسی، ممکن است به تغییر تنظیمات این بخش ها نیاز پیدا کنید، اما در حالت کلی پیشنهاد می شود که تغیرات خاصی را اعمال نکنید.
۵٫ ابزار ها
بخش ابزار ها شامل سه بخش است. بخش ی ویرایشگر پرونده را که می بایست بر روی آن تغییرات ایجاد کنید را برای شما توضیح می دهیم.
بر روی ویرایشگر پرونده کلیک کنید.
در این بخش روی برای ساخت فایل robots.txt بر روی ساخت robots.txt کلیک کنید. این فایل در سئوی سایت شما بسیار مهم و تاثیرگذار است.
۶٫ میز فرمان جستجو
در این بخش باید کد تعیین هویت گوگل را وارد کنید تا سایت شما مستقیما به سرچ کنسول گوگل متصل شود.
برای انجام این کار بر روی دکمه تایید هوست گوگل کلیک کنید. سپس وارد صفحه ای خواهید شد که تصویر نمایه گوگل شما را در کنار وردپرس سئو نمایش می دهد، می بایست بر روی allow کلیک کنید. اکنون کد تایید داده شده را در کادر کپی کنید و دکمه تعیین هویت را کلیک کنید.
آموزش سئوی وردپرس با افزونه yoast seo
تنظیمات نوشته ی جدید
بعد از این که نوشتن و تکمیل مطلب خود، به پایین صفحه بروید تا تنظیمات افزونه سئوی وردپرس را مشاهده کنید تا بتوانید مطلب تان را برای موتورهای جستجو بهینه سازی و سئو کنید.
برای شروع مانند تصویر زیر، کلیدواژه یا کلمه ی کلیدی نوشته خودتان را در فیلد های مربوطه وارد کنید.
اکنون در بخشی که در تصویر زیر مشخص شده است باید عنوان، نامک و توضیحات نوشته ی خودتان را بنویسید.
در این بخش می بایست خطاهای موجود را رفع کنید تا نوشته ی شما برای گوگل بهینه سازی و سئو شود.
سعی کنید تا جای ممکن چراغ های قرمز را سبز کنید.
در بخش خوانایی باید بررسی کنید که آیا متن شما از نظر خوانایی مناسب است. در صورتی که چراغ های این قسمت سبز باشند خوانایی نوشته ی شما مناسب است. اما اگر قرمز بود بر روی آیکون چشم در سمت چپ کلیک کنید تا مشاهده کنید که کدام قسمت از نوشته ی شما مشکل خوانایی دارد و برای برطرف کردن مشکل اقدام کنید.
در قسمت شبکه های اجتماعی می توانید به عنوان مثال مشخص کنید عنوان نمایش یا تصویر و … از نوشته شما در شبکه های اجتماعی فیسبوک و توییتر به چه صورت باشد.
پیشرفته
در بخش پیشرفته می توانید تنظیمات متاهای نوشته را تنظیم کنید.
به عنوان مثال می توانید مشخص کنید که موتورهای جستجو این نوشته از سایت شما را دنبال نکنند و… .
آموزش سئوی وردپرس با افزونه yoast seo به پایان رسید! اکنون می توانید از افزونه سئو وردپرس لذت ببرید.