برای نصب وردپرس بر بر روی کامپیوتر شخصی ( لوکال هاست ) احتیاج به نرم افزاری دارید که بتواند فایلهای PHP را اجرا و اطلاعات را بر روی دیتابیس ذخیره کند. در واقع این نرم افزار باید بتواند بتواند محیط سرور و هاست را در کامپیوتر شما شبیه سازی کند. برای ین منظور چند نرم افزار وجود دارد اما بهترین آنها xampp می باشد.
نصب وردپرس روی لوکال هاست با XAMPP
برای نصب وردپرس روی لوکال هاست شما باید ابتدا xampp را روی کامپیوتر خود نصب کنید. قبلا در مقالات آموزشی میهن اسکریپت، آموزش نصب xampp را به شما آموزش داده ایم.
پس از نصب xampp باید آخرین نسخه وردپرس را دانلود کنید. آخرین نسخه وردپرس فارسی را می توانید از آدرس https://fa.wordpress.org/download دانلود کنید.
پس دانلود وردپرس، به مسیر C:\xampp بروید. در آنجا یک پوشه با نام htdocs قرار دارد که شما باید فایل زیپ وردپرس دریافت شده را در این پوشه کپی کرده و سپس آن را extract ( اکستراکت ) کنید.
اکنون باید برای وردپرس خود یک دیتابیس ایجاد کنیم.
ساخت دیتابیس در لوکال هاست
وردپرس مانند تمام اسکریپت های دیگر احتیاج به یک دیتابیس یا پایگاه داده دارد تا اطلاعات سایت را در آن ذخیره کند. برای ساخت دیتابیس توسط نرم افزار xampp همانطور که در آموزش نصب زمپ گفته شده پس از اجرای برنامه زمپ و روشن کردن mysql، وب سرور آپاچی در این نرم افزار، آدرس http://localhost/phpmyadmin را در مرورگر خود اجرا کنید.
در صفحه باز شده مطابق با تصویر زیر بر روی گزینه New در سایدبار سمت چپ کلیک کنید.
پس از آن در فیلد Create database نام دیتابیس خود را به دلخواه و به انگلیسی وارد کنید و در نهایت بر روی دکمه Create که در مقابل آن قرار دارد کلیک کنید.
پس از کلیک بر روی دکمه Create پس از چند لحظه پیام ساخته شدن موفق دیتابیس را مشاهده خواهید کرد. اکنون دیتابیس شما برای نصب وردپرس ساخته شد.
نصب ۵ دقیقهای وردپرس
پس از ساخت دیتابیس به مسیر C xampp —–> htdocs بازگردید. با اکستراکت فایل زیپ وردپرس پوشه htdocs که در مراحل قبلی انجام شد، یک فایل با نام wp-config-sample.php در آنجا مشاهده خواهید کرد. ابتدا نام فایل را به را به wp-config تغییر نام دهید.
اکنون برای نصب وردپرس آدرس http://localhost/wordpress را در مرورگر خود اجرا کنید. اگر تمامی مراحل بالا را به درستی انجام داده باشید، صفحه ای مطابق تصویر زیر را مشاهده خواهدی کرد. در این صفحه بر رور دکمه “بزن بریم” کلیک کنید.
در صفحه بعدی باید اطلاعات دیتابیس را وارد کنید.
نام پایگاه داده : همان نامی را وارد کنید که در مرحله ساخت دیتابیس، در صفحه phpmyadmin برای ساخت دیتابیس وارد کرده بودید. به عنوان مثال ما نام mihanscript را وارد کرده بودیم و یک دیتابیس با این نام ساختیم.
نام کاربری : در این بخش باید نام کاربری پایگاه داده خود را وارد کنید. نام یوزر پایگاه داده در زمپ به صورت پیش فرض root میباشد. پس به جای نام کاربری عبارت root را وارد کنید.
رمز عبور : در این فیلد باید رمز عبور دیتابیس خود را وراد کنید. از آنجا که در برنامه زمپ پسوردی برای دیتابیس ایجاد نمی شود این فیلد را خالی بگذارید.
میزبان پایگاه داده : در این فیلد عبارت localhost را تایپ می کنیم.
پیشوند جدول : این فیلد را بدون هیچ تغییری حفظ می کنیم.
پس از وارد کردن اطلاعات دیتابیس در نهایت بر روی دکمه “فرستادن” کلیک کنید.
در مرحله بعد باید اطلاعات مورد نیاز برای راه اندازی سایت وردپرس خود را وارد کنید
عنوان سایت : در این بخش یک عنوان دلخواه برای سایت خود وارد کنید. این عنوان همون Title وبسایت است که در صفحه اصلی سایت در عنوان صفحه مرورگر نمایش داده می شود.
نام کاربری : در این بخش یک نام کاربری به انگلیسی برای ورود به پنل مدیریت وردپرس سایت خود وارد کنید.
رمز : در این بخش یک رمز عبور برای ورود به ورود به پیشخوان وردپرس ( پنل مدیریت وردپرس سایت ) وارد نمایید. سعی کنید تا از یک کلمه عبور قوی که شامل اعداد، سمبلها و حروف بزرگ و کوچک می باشد استفاده کنید تا سایت شما از امنیت بالایی برخوردار شود.
ایمیل شما : در این بخش یک ایمیل معتبر وارد کنید. این ایمیل برای مواردی مانند اطلعا رسانی های وردپرس یا بازیابی رمز عبور وردپرس استفاده می شود.
نمایش به موتورهای جستجو : این بخش برای مدیریت وضعیت ایندکس سایت در موتورهای جستجو است. این قسمت را فعال نکنید.
بعد از وارد کردن اطلاعات مود نیاز، روی دکمه “راه اندازی وردپرس” کلیک کنید.
بعد از کلیک بر روی دکمه “راهاندازی وردپرس” وردپرس شما با موفقیت نصب شده است. اکنون می توانید سایت خود را در آدرس http://localhost/wordpress مشاهده کنید. همچنین پس از وارد کردن آدرس http://localhost/wordpress/wp-admin در مرورگر خود می توانید با نام کاربری و رمز عبوری که در مرحله آخر وارد کرده اید، به پیشخوان وردپرس سایت خود وارد شوید و از آنجا سایت وردپرس خود را مدیریت کنید.
امیدواریم آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست با XAMPP برای شما مفید بوده باشد. لطفا سوالات و نظرات خود را در بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.